Koers Heftruck Service

HeftruckToepassing van heftrucks: horizontaal en verticaal transport binnen en buiten het magazijn.
Aandrijving: elektrisch (AC of DC) of verbrandingsmotor (LPG/diesel)
Hefcategorie: standaard 1,5 t/m 7 ton (ook zwaardere klantspecifieke specials leverbaar, tot 40 ton)
Algemeen: De vorkheftruck is een transportmiddel voor horizontale en verticale verplaatsing van goederen, veelal op pallets. De gangbare hefvermogens van seriematig geproduceerde modellen liggen globaal tussen de 1,5 en 7 ton. Zwaardere klantspecifieke specials zijn ook mogelijk.
Om tegengewicht te bieden aan de zware geheven last op de vorken zijn heftrucks altijd uitgerust met een contragewicht. Bij elektrische trucks maakt de batterij hier ook deel van uit.
Vorkheftrucks kunnen in principe binnen en buiten een magazijnomgeving worden ingezet. Vorkheftrucks zijn uitgerust met drie of vier wielen. De driewielige exemplaren worden doorgaans gebruikt voor lasten van max. 1,8 ton. Voor zwaardere lasten wordt al snel uitgeweken naar de vierwiels heftruck.
Varianten op de vorkheftruck zijn de ruwterreinheftruck, de meeneemheftruck, containerheftruck, reachstacker en de zijlader. Deze worden hoofdzakelijk buiten ingezet, waar een normale vorkheftruck gezien de omstandigheden niet of minder goed inzetbaar is. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.

Koers Heftruck Service ©2016

Top Desktop version